pàgina principal

dimarts, 3 de maig del 2011

1r. MIRA AQUEST VÍDEO
2n. LLEGEIX EL TEXT I BUSCA ALLÒ QUE NO ENTENS

Notícies

El més buscat

Aquesta matinada, l'exèrcit dels Estats Units ha matat Ossama bin Laden, un dels terroristes més perillosos i buscats arreu del món. Feia 10 anys que el perseguien. Us expliquem per què.


4.000 tuits per segon. Així anava el Twitter aquest matí. I als mitjans de comunicació d'arreu del món tampoc han parat de parlar-ne. La mort de Bin Laden és, sense dubte, la notícia del dia. Però sabeu exactament qui és aquest home?

Ossama bin Laden es va fer famós a partir dels atemptats de l'11-S del 2001 als Estats Units, on van morir unes 3.000 persones. De seguida, el govern nord-americà el va culpar a ell i els seus seguidors de tot el que havia passat. I es va convertir en l'home més buscat del món.

Bin Laden era el cap d'un grup de terroristes que es diu Al-Qaeda. Segons ells, actuen així, fent servir la violència, per defensar els interessos de l'Islam. Però la majoria del món musulmà no hi està d'acord, perquè l'Islam és una religió que no aprova aquesta manera de fer.

Es creu que Bin Laden es va refugiar a l'Afganistan, un país d'Àsia, després dels atemptats. Per això, els Estats Units van començar una guerra contra aquest país. D'això, ja en fa gairebé 10 anys, i avui encara continua. Pel camí, ha mort molta gent, tant terroristes com persones que no hi tenien res a veure. Finalment, aquesta nit l'han trobat.

Però no a l'Afganistan, sinó al país del costat, el Pakistan, en un poble no gaire lluny de la capital. Bin Laden s'amagava en una casa, l'exèrcit nord-america l'ha atacat i l'ha matat. El mateix president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat la mort del líder d'Al-Qaeda. I molta gent ha sortit al carrer a celebrar-ho. Avui, doncs, s'ha acabat una persecució que ha durat nou anys i mig.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Total de visualitzacions de pàgina:

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
Espanya (Barcelona) Armènia (Yerevan) Pakistan (Islamabad) Marroc (Casablanca) Zona horària GMT-4 (Zheijiang???) Brasil (Aracaju) India (Bangalonre)

piula

hola!

Rellotge

Exposicions orals

La paraula del dia en sis llengües

Etiquetes

IV Premio Espiral edublogs 2010

IV Premio Espiral edublogs 2010

Teclat multilingüe

i...la pàgina web

Wordle: web

Info k ( notícies)

Educacontic

Acollida Júlia

Notícies

...doncs jo trobo més bons els vermells!

l'ANTIC BLOC d'acollida Júlia

l'ANTIC BLOC d'acollida Júlia
clica la imatge i visita'l, no te'l pots perdre

Moltes gràcies a TOTHOM

Gràcies per la visita!!!

Amb la tecnologia de Blogger.

Condicions dús d'aquest blog

El material d'aquest blog està sota l'empara de
la llicència creative commons
Creative Commons License